Zwangerschapspilates

Nu je zwanger bent is het prettig om op een verantwoorde manier te bewegen in een les die rekening houdt met jouw veranderende lichaam. In het eerste trimester zijn er nog geen aanpassingen van oefeningen nodig (tenzij je specifieke klachten hebt), maar daarna is zwangerschapspilates hiervoor ideaal. Door de kleinere groepen is er in mijn les meer persoonlijke aandacht en is alles erop gericht jou een veilige plek te bieden, waarbij je naast het uur bewegen een moment hebt om samen te komen met andere zwangere vrouwen.

 

Zo hou ik in mijn lessen rekening met het stabiliseren en ondersteunen van je onderrug en bekken, waarbij de nadruk ligt op de bekkenbodemspieren en de dwarse en schuine buikspier(en). Vanwege het veranderende zwaartepunt van je lijf zal er in de les ook aandacht uitgaan naar balans en het versterken van je benen om het extra gewicht op te vangen. Ook is er in de les aandacht voor je bovenrug en armen, ter voorbereiding op het voeden en dragen van je baby. Ten slotte is het fijn om tijdens je zwangerschap meer ruimte te ervaren in je groeiende lichaam, waarvoor je in de les (bewuste) stretches en losmakende bewegingen leert die je ook thuis kan doen.

 

In mijn zwangerschapspilates lessen werken we aan bewuste beweging en het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen, zodat jij je tijdens je zwangerschap fit en sterk voelt en je ontspannen de geboorte van je baby tegemoet gaat.

Praktische informatie groepslessen

In principe ben je vrij om met de lessen te beginnen wanneer jij daar de behoefte aan hebt. Vaak heb je vanaf week 15/16 meer energie en is dit een goed moment om met pilates te beginnen.

 

Qua outfit is het fijn als je los zittende (sport)kleding draagt met sokken/blote voeten. En neem een handdoek mee om op te liggen. Er zijn matten aanwezig, maar als je een eigen mat wil meenemen dan kan dit ook.

 

Kijk voor meer informatie over prijzen bij Tarieven.

Privé les

Heb je aan het einde van je zwangerschap behoefte aan meer persoonlijke aandacht of advies op maat? Neem dan een privé les!

 

In dit uur werken we 1-op-1 en kan ik rekening houden met jouw wensen of specifieke klachten. Hiervoor kom ik bij jou aan huis. Voor een privéles van 1 uur is mijn tarief €30. 

 

 

 

Wil je graag weten hoe je beweging tijdens je bevalling kan gebruiken om bijvoorbeeld weeën op te vangen? Of lijkt het je fijn om bevalhoudingen te oefenen? Neem dan contact op voor (voorbereidende) begeleiding met mij als doula.