Over mij

Mijn naam is Linda (1988) en ik ben doula en pilates docent in Alkmaar en omgeving. Door mijn dansachtergrond heb ik altijd een grote interesse gehad in beweging en het menselijk lichaam. Een blessure maakte destijds dat ik moest stoppen met de Dansacademie, waarna ik Theaterwetenschap heb gestudeerd en jaren achter de schermen heb gewerkt bij festival de Nederlandse Dansdagen. Ik kwam toen in aanraking met pilates en besloot het plezier dat het mij gaf te willen delen als docent. In 2015 schoolde ik mij dan ook om bij Polestar Pilates en koos in 2017 voor de specialisatie pre- & postnatal pilates.

 

En toen bleek ik eind 2017 zelf zwanger te zijn. Een magische tijd volgde, waarin ik van mijn zwangerschap genoot en gefascineerd raakte door het zwangere lijf en geboorte. Ik nam alle informatie in me op en heb heel wat workshops gevolgd en boeken gelezen. Van yoga, ayurveda en hypnobirthing tot orthomoleculaire geneeskunde, acupunctuur, shiatsu en massage. Het idee borrelde toen al om hier meer mee te gaan doen en van verschillende kanten kwam het doulaschap op mijn pad.

Dit resoneerde in mij en plantte ik in mijn achterhoofd, want ik had eerst mijn eigen baby op de wereld te zetten. Juli 2018, op de heetste nacht van het jaar, werd onze zoon Matthijs geboren. Zoals ik gevisualiseerd en gehoopt had met een prachtige waterbevalling thuis. Ik voelde een oerkracht in mij en vol vertrouwen dook ik in mijn lijf, liet ik alles los en pakte ik met beide handen Thijs aan.

 

Ongeveer een jaar later was de tijd rijp om doula te worden. Inmiddels ben ik in opleiding bij BiA Doula Training en heb ik bijscholingen gevolgd in zwangerschaps- en kraambedmassage bij Embracing Birth.

 

Ook heb ik nu een aantal bevallingen mogen bijwonen en telkens weer is het een magische en unieke ervaring, waarvan ik hoop dat er vele zullen volgen.

 

Waarom doe ik wat ik doe? Het is mijn missie om vrouwen te laten ervaren hoe krachtig ze zijn en vertrouwen te hebben. Of dit nu met pilates is, als doula of door het geven van massages. Alles zodat jij weet: ik kan dit!