Massage

Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om tijdens je zwangerschap gemasseerd te worden. Het is een heerlijke manier om even helemaal te ontspannen. In deze periode waarin veel met je lichaam gebeurd, is het belangrijk om een moment voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Een massage helpt je lichaam voor te bereiden op de bevalling en verbinding te maken met je lichaam én je baby, om vervolgens vol met het knuffelhormoon oxytocine de rest van de dag na te genieten. 

 

Zo is massage goed voor:

 • Een betere doorbloeding, grotere zuurstoftoevoer en verbeterde vochthuishouding
 • Vermindering van stress en een betere nachtrust
 • Fysieke en mentale ontspanning
 • Meer aanmaak van oxytocine en oxytocine-receptoren
 • Het ervaren van contact met je baby in de buik

 

Vanaf het tweede trimester (ongeveer 16 weken) kun je bij mij terecht voor een zwangerschapsmassage. Ik kom bij je aan huis en masseer je daarbij liggend op bed. Hiervoor neem ik doeken mee voor jou om op/onder te liggen. Van jou heb ik dan nog twee (grote) handdoeken nodig en een (fleece) deken. Daarnaast is het fijn als de kamer waar je gemasseerd wordt warm genoeg is.

 

Een volledige massage duurt 1,5 uur en bestaat uit het masseren van rug, heupen - benen - voeten, nek - schouders - armen, hoofd / gezicht en buik (en optioneel borsten). 

 

Liever een kortere massage? Je kunt ook kiezen voor een deelmassage waarbij alleen bepaalde lichaamsdelen worden gemasseerd. We bespreken dan vooraf wat voor massage je wil en bepalen hiermee de duur van de massage (keuze uit 30, 45 of 60 minuten).

Kraambedmassage

Ook na je bevalling (en misschien wel juíst erna) is het een weldaad om gemasseerd te worden. Met een kraambedmassage help ik jou om weer wat meer in je lijf te landen en als het ware zowel je lichaam als de bijzondere periode van zwangerschap en geboorte af te sluiten. Na je bevalling - afhankelijk van hoe lang geleden je bevallen bent - is de massage wat minder stevig en ligt de focus meer op verwarmen, verbinden en verenigen.

 

Een kraambedmassage duurt 1,5 uur en ook hiervoor kom ik bij je thuis. Daarbij plan ik wat extra tijd in, zodat je ook aandacht aan je baby kan geven als dit nodig is. Wil je korter gemasseerd worden, laat dit dan vooral weten. 

Praktische informatie

In de eerste 12 weken van je zwangerschap wordt massage afgeraden en tot 16 à 20 weken is de massage op bepaalde gebieden zachter. Bij (medische) klachten graag eerst overleggen met je verloskundige en/of gynaecoloog.

 

Houd rekening met ongeveer 10 minuten voorafgaand aan de massage, waarin we nog een en ander kunnen bespreken en alles gereed kunnen maken. Na de massage is het fijn om niet te veel te hoeven ondernemen en vooral goed (water) te drinken.

 

Tarief voor de standaard massage van 1,5 uur is €75. Voor een kortere massage zijn de prijzen aangepast, kijk hiervoor ook bij Tarieven.

  Boek je op voorhand gelijk 3 massages in dan ontvang je 10% korting op de totaalprijs.

   

  Betaling van de massage vindt achteraf plaats, contant of via een tikkie die ter plekke betaald dient te worden. Buiten een straal van 10 km van Alkmaar reken ik een kilometervergoeding van €0,19 per km.