Mijn visie

Door de geschiedenis heen hebben vrouwen elkaar altijd bijgestaan bij geboorte. Tegenwoordig zie je vaker dat een stel alleen samen is en soms is er een (schoon)moeder, zus of vriendin bij. Maar juist iemand die niet tot je persoonlijke kring behoort en die kennis heeft van geboorte kan zoveel voor je doen. Als doula sta ik jou met liefde bij tijdens je zwangerschap en de geboorte van jullie kind.

 

Wat ik als doula doe is dat ik ruimte voor jou maak. In het Engels heet dit zo mooi “holding space”. Ik bied onvoorwaardelijke steun in de reis die jij tijdens je zwangerschap en bevalling maakt. Daarbij ben ik er ten volle voor jou en je partner. Zonder verwachtingen, zonder oordeel. Als doula pas ik mijn support aan op wat jullie willen en nodig hebben. Ik weet van jullie wensen, maar laat alle besluiten bij jullie. Ik heb als doula een bijrol en ben in stilte bij je. Tijdens de bevalling draait alles om jou, je partner en de baby. Jullie hebben de hoofdrol.

 

Aan mij is het de eer om getuige te mogen zijn van het moment waarop jullie ouders worden en het wonder van geboorte te aanschouwen.

 

Het krijgen van een kind is namelijk enerzijds heel fysiek en emotioneel. Maar ook een magische, meer spirituele gebeurtenis, die jou als vrouw een transformatie door laat gaan. Ik geloof dat zwanger zijn en bevallen je als vrouw een innerlijke reis laat maken. Het is eigenlijk fenomenaal dat jij met jouw lichaam een heel nieuw mens op de wereld zet. Hiervoor verruim je niet alleen je lijf, maar ook je ziel. En dat vraagt overgave. Een vertrouwen in het proces en dat je kan loslaten.

 

Dit is waar ik mij als doula voor inzet. Ik wil vrouwen in hun kracht zetten. Dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen, je intuïtie kan volgen en kan luisteren naar je lijf. En dat jij je als barende vrouw gesteund, gehoord en gedragen voelt. Zodat de geboorte van je baby de zachte, liefdevolle start is die iedere vrouw en ieder kind verdient.